KTB DUYURULAR

Rusya Federasyonu'nun 1 Ocak 2016 taririhinden itibaren umuma mahsus pasaport hamili Vatandaşlarımıza vize uygulayacağı belirtilmekte olup,1 Ocak 2016 tarihi itibariyle Rusya Federasyonu'na seyehat edecek umuma mahsus pasaport hamili Vatandaşlarımızın anılan ülkenin diplomatik veya konsolosluk temsilciliklerinden vize almaları gerektiği bildirilmektedir.Bununla birlikte,Rusya Federasyonu'nda geçici ikamet izni veya daimi ikamet izni bulunan Türk Vatandaşları,gemi adamı cüzdanı sahibi olan Türk Vatandaşları ve resmi pasaport hamili(diplomatik,hususi,hizmet pasaportları) olan Türk Vatandaşlarının vizeden muaf olduğu belirtilmektedir.

Konuyla ilgili güncel gelişmelere Dışişleri Bakanlığı web sitesinin(www.mfa.gov.tr) Duyurular bölümünde yer verilmektedir.

Okunma Sayısı: 2093