KTB DUYURULAR

İlimizin de içinde bulunduğu ve 24 aralık 2014 tarihinde başvuruların sonlanacağı Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) kapsamında, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım başvuruları uzatıldı.

Kırşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Yavuz yaptığı açıklamada ," Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan programın, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Kurumu olmayan, bu nedenle de Avrupa Birliği fonlarından destek almayan Kırşehir gibi 39 il için diğer illere göre önemli avantajlar sağlanılan destek programı Tarım Bakanlığınca müracaat süresi 24 Ocak 2015'e kadar uzatıldı" dedi.
Yavuz açıklamasında : "Desteklerden yaralanmak için yatırımcıların hazırladıkları projelerle belirtilen tarihe kadar İnternet üzerinden yapabildikleri gibi bizzat Kırşehir İl Tarım Müdürlüğüne de başvurarak yapabilmektedirler. Yatırım uygulamalarına ait, inşaat işleri alım giderlerine, makine, ekipman ve malzeme alım giderlerine, hibe desteği verilecektir.Kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artmasını sağlayacak bu projelerin önemi çok fazla.
"Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı; tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar; alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş enerjisi üretim tesisleri, tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar ve hayvansal orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması. Görüldüğü üzere kırsal toplumda belirli bir kapasite oluşturacak bu projeler, kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerini artıracak" dedi.

Başkan Yavuz ; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın oluşturduğu Çiftçi Kayıt Sistemi veya diğer kayıt sistemlerine kayıtlı bireylerin, şirketlerin ve tarımsal amaçlı kooperatif ve birliklerin kendi aralarında ortaklık yaparak proje başvurusunda bulunabileceklerdir.Öte yandan İlimizde İPART kapsamında olmadığı ancak İlimizin bu kırsal kalkınma destekleme programına alınması neticesinde özellikle ilimiz hayvancılık ve tarımına önemli katkı sağlayacağı belirtilen bu programa ilimizde büyük katılım olmasını bekliyoruz.dedi .

Ticaret Borsası olarak üyelerimizin menfaatlerine ve dolayısı ile ilimiz ekonomisine direk katkı sağlayacak bu program için borsamızda çalışma bölümleri hazırladık, üyelerimizin bu destekten faydalanmaları için çalışmalarına yönelik olarak tüm desteği vereceğiz. Müracaat süresi 24 aralık 2014 tarihinden 24 Ocak 2015 tarihine uzatılmıştır. Bu süreye dikkat edilmesi ve geç kalınmalara muhal verilmemesi için gerekli çalışmalara başlanılması gerekmektedir.
Konu hakkında detaylı bilgi almak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın web adresi http://www.tarim.gov.tr/Duyuru/183/Kirsal-Kalkinma-Yatirimlarinin-Desteklenmesi-Programi-9-Etap-Uygulama-Rehberi incelenebilir. dedi.