STK ve Siyasi Partiler Tek Yürek oldu..

Ahilik haftası kutlamaları dolayısı ile ilimizde yapılacak olan etkinliklere tüm halkımızı davet eden meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ortak bir basın açıklaması yaparak, birliktelik mesajı verdiler.

Sadece Türkiye’de değil dünyada tek esnaf bayramı olma özelliği taşıyan AHİLİK HAFTASI 23 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak ve 29 Eylül 2013 Pazar günü sona erecek.
28 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan ve Başbakanımıznda katılacağı devlet törenine Türkiye’nin 81 il Esnaf temsilcileri, çok sayıda milletvekili ve bakanların yanında TOBB başkanı HİSARCIKLIOĞLU ve misafirler katılacak.
Kutlamaların çok kalabalık ve coşkulu geçmesi beklenirken, ilimizdeki meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde toplanarak, sağlıklı ve katılımı yüksek bir kutlama yapmak istediklerini ve bu konuda her kişi ve kurumun elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini vurguladılar. Böyle bir dönemde herkesin elini taşın altına koyması ve ilimiz için hayati önem arz eden bu kutlamaların tüm ülkemizde takdir ile karşılanan bir organizasyon haline gelmesi için çalışılması gerektiğinin altı çizildi.

Ayrıca işyerlerinde indirim yapmak isteyen esnaflarımızın kendilerine dağıtılacak olan indirim afişlerini işyerlerinin kapı veya camlarına asmaları gerektiği de belirtildi.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları, Ticaret Borsası, Şoförler ve otomobilciler Odası, Eczacılar Birliği, Makine Mühendisleri odası, Pancar Koop. Birliği, Kadın Girişimciler Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu,MHP il başkanlığı, il ve İlçe oda temsilcileri ve yöneticilerin katıldığı toplantıda etkinliklere başta esnaflarımız olmak üzere herkesin, katılması ve azami seviyede destek vermesi istendi.
Son Yıllarda çoşkulu şekilde kutlamaları yapılan Ahilik bu yılda onbinlerce kişi tarafından katılımlı bir şekilde kutlanılması bekleniyor...

Okunma Sayısı: 1946