TİCARET BORSASI 5 YILDIZLI BORSA OLMA YOLUNDA İLK ADIMI ATTI…

TOBB tarafından Akreditasyon sistemine kabul edilen Borsamız önümüzdeki dönemde Avrupa standartlarında bir borsa olma için sisteme dahil edildi.

Süreç ile ilgili olarak TOBB tarafından 14 Ocak 2014 de yapılan toplantıya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla TAN, Davut BULUT, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah DAĞISTAN ve Nebi Sarı ile Genel Sekreter Battal ÇELİK ve Akreditasyonda sorumlusu Zeynep Yıldırım ve Mustafa Mahlut katıldı.

TOBB başkanı Yaptığı konuşmada akreditasyon süreci ile şunları dile getirdi: “Oda ve Borsa Sistemimizin iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, Oda ve Borsalara sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk Oda Borsa Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayan Akreditasyon Sistemi; EUROCHAMBRES ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamaları da dikkate alınarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modeli olarak Birliğimiz tarafından geliştirilmiştir.

2005 yılına kadar İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile desteklenen Oda Akreditasyon Sistemi 2008 yılında Borsalarımızın da sisteme dahil edilmesiyle genişleyerek Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi haline dönüşmüştür. Oda/Borsalarımızın üyelerine “Beş Yıldızlı Hizmet” vermesi için fırsat oluşturan Akreditasyon Sistemi; Oda/Borsalarımızın yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasında öncü rol üstlenmektedir. Hedefimiz, tüm Oda/Borsalarımızın gelecek dönemlerde bu “Beş Yıldızlı Hizmet Yarışı”na katılmalarıdır.”dedi.

Toplantı Konuşmaların ardından verilen eğitimden sonra sona erdi.