BORSA TOBB GENEL KURULUNA KATILDI…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 71. Mali Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat  HİSARCIKLIOĞLU ’ nun başkanlığında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde yapılan  Genel Kurula Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇTAROĞLU MHP Grup Başkan Vekili   ve Genel Başkan Yardımcısı Oktay VURAL , Bakanlar Milletvekilleri ,TOBB delegeleri ,Odalar ve Borsaların Genel Sekreterleri ,Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri  ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.  Kırşehir  Ticaret Borsasından  Meclis Başkanı Süleyman KAYA,Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Doğal Delegesi Neşet YAVUZ,  Borsa Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı / TOBB Delegesi Atilla TAN , TOBB Delegesi / Borsa Meclis Başkan Yardımcısı Necattin TORUN , TOBB Delegesi Osman SEÇER  ve Genel Sekreter Battal ÇELİK katıldılar.

Açılış konuşmasında TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının yeni bir büyüme hikayesi yazmak istediğini bunun için de siyasilerden yeni yapısal reformların elbirliğiyle ve hızla hayata geçirilmesini istediklerini vurguladı.​

Başbakan  Ahmet  Davutoğlu ise konuşmasında, "1991 seçimlerine giderken verilen popülist birtakım vaatler, Türkiye'yi 1994 ekonomik krizine yöneltti. 28 Şubat'ın getirdiği olumsuz psikolojik atmosfer 3 parti koalisyonunda Türkiye'yi 2001 krizine yöneltti. Son 12 yıl içinde eğer Türkiye, daralan dünya ekonomisine rağmen büyümüşse bunun arkasındaki temel saik demokrasidir ve siyasi istikrardır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "AB ile ilişkilerde, sözüm söz, CHP iktidarında hiç öyle 'Yeni fasıl açacaklar, açmayacaklar' diye beklemeyeceğiz. Bu ülkede birinci sınıf demokrasi için ne gerekiyorsa tamamını yapacağız. Sözüm sözdür" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da yaptığı konuşmada, "Sayın Başbakan yeni bir anayasa taahhüdümüzdür' dedi. Vural, “Yeni anayasa ile ilgili sözler ne kadar zamandır veriliyor? Yeni anayasada bir arpa boyu yol alınamadı. Yeni anayasa 7 Haziran seçimlerinde olacak diyor. Sayın Başbakan yeni anayasa ile birlikte eski söylemleri tekrar ediyor" diye konuştu.