BORSA MECLİSİMİZ TOBB’DA SEMİNERE KATILDI…

Kırşehir Ticaret Borsası Meclis Üyeleri 27-29 Kasım 2015 tarihlerinde TOBB’da düzenlenen “Meclis Üyeleri Eğitim Semineri”ne katıldı.

Seminere Ticaret Borsası adına Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Yavuz,Başkan Yardımcısı Davut Bulut,Yönetim Kurulu üyesi Nebi Sarı,Meclis Başkanı Süleyman Kaya,Meclis Başkan Yardımcıları Necattin Torun ve Şaban Çelik, Meclis üyeleri Osman Seçer,Alaattin Gözel,Kemal Bektaş ,Ticaret ve Sanayi Odasından Meclis Üyesi Çağatayhan Torun ve  Genel Sekreter Battal Çelik katıldı.

Üç gün süren seminerde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’nin ilk gününde katılımcılarla bir araya geldi. ​

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ülkenin en demokratik kurumlarından birisi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, aynı meslek grubunda rekabet edilen kişilerden oy istemenin güçlüğünü ve demokratikliğini anlattı.

Seçilerek gelmenin meclis üyelerini bulundukları meslekte bölgelerinin lideri ve kanaat önderi yaptığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Onun için temsil ettiğiniz kurumu, çalışmalarını, imkanlarını çok iyi bilmeniz gerekir. Yol gösterici olmanız lazım. İl ve ilçelerinizin kanaat önderi olarak size çok önemli görevler düşüyor. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır. Elinizde insanlara faydalı olabilmek için çok önemli bir fırsat var. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.

Dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin ön plana çıktığını vurgulayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu dünya ekonomisinin yüzde 50’sinin 600 büyük şehirde döndüğünü, küresel yarışta Türkiye’nin ön plana şehirlerin başarısıyla çıkacağını belirterek, bu nedenle bu toplantıları düzenlediklerini söyledi.

“Kuş alayıyla uçar” diyen Hisarcıklıoğlu, TOBB’un başarısında oda ve borsa başkanlarının birlik ve beraberliğinin yattığını sözlerine ekledi.

1.Gün; TOBB’un Kuurmsal Yapısı ve İştiraklerinin yanı sıra yapmış olduğu faaliyetler hakkında uzun bilgiler verildi.

2.Gün ; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde Kişisel Gelişim seminerleri verildi.

3.ve son gün ise; Yine TOBB ETÜ’ de Merkez Bankası eski başkanı Süreyya Serdengeçti Döviz kurları,Faiz,Borsa ve enflasyon hakkında bilgi verirken Kişisel Gelişim Uzmanı Dr.Şaban Kızıldağ “Mazeret Yok” adli bir eğitim verdi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Borsa Başkanı Neşet Yavuz; “ Bizler Yönetim Kurulu Başkanları olarak sürekli TOBB’da verilen toplantılara katılıyoruz ve kurumsal yapısı hakkında kapsamlı bilgiye sahibiz ancak aynı bilgilerin Meclis Üyelerimiz tarafından da bilinmesi bizim ilimizdeki oda ve Borsamız çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.Bu anlamda TOBB’un yapmış olduğu eğitim semineri çok faydalı geçtiğine inanıyorum” dedi.